12 Temmuz 2016 Salı

Pokemon GO İnceleme

 "Pokemon GO nasıl oynanır ?"

Pokemon GO'da hareket etmek tamamen Google Maps üzerinden çekilen haritadan ibaret. Oyun Maps tabanlı çalıştığı için, siz hareket etmezseniz, karakteriniz de hareket etmiyor. Pokemon'da avlayamıyorsunuz. Pokemon GO'da hareket etmek için GPS'yi açıyorsunuz.Bulunduğunuz konumdan farklı yerlere giderek pokemon avına çıkabilirsiniz.

Google hesabınız ile oyuna giriş yaptıktan sonra ufak bir eğitim bizleri bekliyor. 

Hemen ardından  erkek veya kadın seçiminizi yapmanız gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra kıyafet, göz, şapka, çanta ve benzeri dış görünüşünüzü değiştirip hazır hale gelebilirsiniz.

Pokemon yakalamak için öncelik olarak haritada kendinizi görüyorsanız, sağa sola veya yukarı aşağı hareket ederek (gerçekten yürüyerek) bir kaç dakika boyunca yürümeye devam edin.  Telefonunuz size ufak bir titreşim göndererek çevrenizde beliren pokemonu haber edecek.

İki farklı pokemon yakalama stili bulunuyor. Birincisi kameranız açılıyor ve kameranın gördüğü mesafede pokemon herhangi bir yerde sanki olduğunuz yerdeymiş gibi görünüyor. Bu durum, şarj yemekten başka bir işe yaramıyor.

O yüzden isterseniz ekranın hemen üstünde yer alan “AR” tuşuna basarak normal moda dönebilirsiniz. Oyunun hemen başında size “kameranız açılsın mı ?” sorusu sorulacaktır. Bu soruya “hayır, belki daha sonra.” yanıtı vererek ilerlemenizi tavsiye ederim.


Pokemonları geliştirmek için  “Stardust” adı verilen güç iksirlerinden gerekmektedir. Bu iksirleri de sürekli olarak pokemon yakalayarak ve çevrenizdeki puanları toplayarak sağlıyorsunuz. Tabii bir de level atladığınız zaman otomatik olarak veriliyor. Hangi pokemonun ne olduğunu görmek için Pokedex‘e tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

gezinirken Çevrenizde sürekli  sizde olan aynı pokemonların karşınıza çıktığını göreceksiniz. Bu pokemonları bir yandan almak faydalı, diğer yandan faydasız. Faydalı yanı o pokemonu alıp, profesöre incelemesi için gönderirseniz, size 1 adet o pokemona ait şeker veriyor. O şeker sayesinde de pokemonlarınızı geliştirmenizi sağlıyorsunuz. Faydasız yanı ise boş yere poke topu harcamış oluyorsunuz. Bir müddet sonra poke topu krizi yaşayabilirsiniz. 

Profesöre pokemon göndermek için  göndermek istediğiniz pokemonun profiline giriş yapın. Ardından en altta “Transfer to Profesor” seçeneğine tıklayarak pokemonu incelemesi için gönderebilirsiniz. Ardından hediyeniz size veriliyor.

Rakipleriniz ile savaşabilmek için öncelik olarak haritada stadyum görmeniz gereklidir. Pokemon GO oynayan herkesin kendine ait bir stadyumu vardır. Bu stadın çevresine giderek savaşabiliyorsunuz. Ancak rakiplerinizin pokemon güçlerini incelemeden savaşa girmeyin. Sevdiğiniz bir pokemonu kaybedebilirsiniz.

Bu merkezin yanına yürüyerek giderek savaş isteğinde bulunuyorsunuz. Ardından savaşa girdiğinizde rakibinizin pokemonunu görüyorsunuz.

Araç ile veya yürüyerek hareket ettiğinizde harita üzerinde çokça mavi simgeler göreceksiniz. Bu simgelerin yanlarına giderek ücretsiz olarak poke topu, iyileştirme ilacı veya canlandırma iksiri kazanabiliyorsunuz. Bir nevi hediye gibi düşünebilirsiniz. Bir kere aldığınız mavi halkayı beş dakika sonra tekrar alabiliyorsunuz. Bu halkalardaki hediyeleri almak için hızlıca çevirmeniz yeterli olacaktır.

Eğer halkaya uzaksanız, “This Pokestop, is too far away” uyarısı alacaksınız. Yakınına gittiğinizde bu uyarı otomatik olarak kalkacak

Haritanın sağ tarafında pokemon simgeleri göreceksiniz. Bu simgelere tıklayarak sizin çevrenize yakın bir yerlerde gizlenmiş olan pokemonların listesini göreceksiniz. Bu pokemonları yakalamak için bulunduğunuz çevrede biraz gezinmeniz gerekecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder